dax igen?

jag känner mig sämst i världen på det här med att blogga. men det gör egentligen ingenting för det finns andra saker som jag är så mkt bättre på.
man kan inte vara bäst på allt. och jag har inga problem med att erkänna att jag är dålig på vissa saker.
som att uppdatera min blogg tex.

glassvagnen är öppen för säsongen och det firar jag med att ha semester..:) perfekt början.. haha
nej det var nu eller aldrig som gällde för juni och sista veckan i aug. har jag hjälp av jenny så då är jag inte ensam om att köra vagnen. så då får man passa på. en vecka nu och en vecka i augusti blir det.

oj jag höll på att glömma nånting viktigt. vi har en ny familjemedlem. världens jobbigaste kattunge totte. men han e bra söt så det gör inget att han är en jävelkatt.

andra saker som har hänt att jag har hittat en tystare klicker som funkar på doris. så nu är vi i full gång med klickeriet, trots att jag egentligen inte kan ett skit om hundar, det är bara jag själv som tror det, men det har ingen berättat för hundarna. därför går det kanonbra. började med nalle med igår och han är brightare än vad man kan tro. fruktansvärt lat, men smart e han.

och eftersom jag inte kan nånting om hundar eller djur öht för den delen så har jag nu klarat av mina första 15hp etologi. jag har lärt mig elefantligt mkt och haft riktigt roligt. men bäst av allt har nästan varit att få så mycket bekräftat. att min syn på djur faktiskt är vetenskapligt bevisad(fast jag inte kan nånting).
fast det djuret jag har lärt mig mest om är inte hundar som jag kanske trodde från början.
det är en apjävel som kallas människa.
bilderna på de stackars gässen i frankrike som tvångsmatas till döds för att levern ska bli så bra som möjligt är nånting jag aldrig kommer glömma. korkade gäss eller korkade apjävlar?
eller hönsen med kuperad näbb. korkade hönor eller korkade apjävlar?
eller grisarna med avgnagda svansar. korkade grisar eller korkade apjävlar?
eller hunden som blev nertryckt i sitt eget kiss varje dag som hans matte kom hem och hittade en pöl. (hunden kopplade alltså inte ihop det med sitt kissande utan med pölen på golvet. han reagerade likadant när matte kom hem oavsett om det var en kisspöl eller en vattenpöl) korkad hund eller korkad apjävel?
många saker är det helt klart enklare att inte veta. men jag tror inte att jag skulle klara av att strunta i det jag har lärt mig. det får vara obekvämt. men jag vet åtminstone att jag gör det jag kan och jag gör det så gott jag kan.
med kunskap kommer även ansvar som är tyngre än jag trodde. men med tiden kommer jag växa i det. det är  jag helt övertygad om.
höstens kurser känns nästan ännu mer spännande. om några veckor kommer antagningsbeskedet. men jag är faktiskt inte orolig.
10hp Hund- och kattetologi på SLU i Skara
7.5hp Djurens kommunikation  på LiU
7.5hp Hundens beteendebiologi på LiU
blir nästan heltid faktiskt. 83.33% om jag har räknat rätt.

från en sak till en annan.
imorn ska vi titta på hus. ska bli spännande. vill ha. vill ha. vill ha. vill ha!!

nej om man skulle ta och åka och handla nu?

ajjö puckopö

RSS 2.0