önskelista 2010(uppdat.)

  • skidkläder
  • utekläder(hundkläder)
  • dator
  • presentkort ikea
  • systemkamera
  • tumlare
  • ridskor
  • kläder
  • skor/stövlar
  • DJ hero
  • wii-spel
  • böcker till instruktörsutb(presentkort på adlibris)
  • fotoskrivare/scanner + fotopapper
  • islandshäst-turridning
  • blommor(i kruka)
  • lakan
  • gardiner
  • vargresa(www.hundens.se)
  •  

     


    att blicka bakåt och även framåt.

    det blev ingen årssammanfattning om 2008, det blev en framåtblick på 2009.
    och OJ vilken fullträff, det är en perfekt sammanfattning av mitt år, fast i förväg.
    så i år tänkte jag göra lite av båda.

    mitt 2009:

    även om de första dagarna kändes hemska så tror jag att jag behövde må så just då för att bli ännu lite mer motiverad att verkligen leva mitt liv för mig själv, inte för andra...
    och det hann faktiskt inte ens gå en månad innan DET hände...

    den 24 januari 2009 kommer alltid att vara en stor dag i mitt minne. för det var då andreas kom hem till mig och doris. och jag vågade inte ens hoppas att det skulle gå så bra som det har gjort. jag har hittat hem. efter den dagen sov jag bara på norregatan två gånger till.

    även om jag i praktiken flyttade ut hit till tjörnarp redan i januari så var det inte förrän i april lägenheten var såld. det gick fort och det stack lite i hjärtat, inte för att jag inte ville sälja, men det var en fin lägenhet och jag och doris trivdes väldigt bra där. den var mer ett hem än vad lägenheten på bokebergsgatan var.

    nu var det ju inte bara andreas som kom in i mitt liv när jag hittade ut hit till dom tjörnarpiska skogarna. katter och hundar har letat sig in i mitt hjärta:
    Idefix och Nalle
    Kola, Asta, Bill, Bull och Tor (även om jag bara har träffat dig tre gånger)
    men sen kom även vårt första gemensamma djur, en liten kattfan som inte gör mkt annat än att ställa till jävelskap
    Tottejävel

    men det var ju faktiskt inte bara djur man stötte på här ute heller, jag hittade även en alldeles underbar familj som betyder väldigt mkt för mig. tack för att ni är så snälla mot mig..:)
    familjen kendrup med bihang

    under våren tog jag även mina första steg mot mitt drömmål, att bli hundpsykolog. jag läste en otroligt lärorik kurs på linköpings universitet och kan nu stoltsera med 15hp i etologi och kunskaper jag inte ens har vågat drömma om att få. 15hp kan låta lite, men för mig var det ett av de största stegen jag har tagit.

    sommaren bjöd på glass som vanligt och inte mycket mer hinns med på dom månaderna. ett par trevliga kvällar vid tydingesjön slår iofs det mesta och ger minnen(och kanske men) för livet.

    jag hann dock ta ett stort beslut under sommaren. det var dags att ta tag i hundpsykologplanerna på riktigt. jag sökte en plats på instruktörsutbildningen på hundens utbildningsakademi i tomelilla. första helgträffen var i november och OJ vad rätt jag har hamnat. natasja& malvina ravenklint är otroligt duktiga och kunniga och gruppen är helt otroligt bra. det kommer att bli ett intressant år man ska tillbringa tillsammans.

    i augusti hittade jag även en ny vän och tillbaka till en gammal vän(eller många). jag hittade hästen fjällan och hon intog mitt hjärta från dag 1, vi är verkligen kompisar. tyvärr ser det just nu ut som att det är en vän jag kommer att förlora under början av detta året.
    men i och med att hon tog plats tog även jag tillbaka min plats i ballingslöv, och det känns faktiskt precis så. som att min plats har funnits där hela tiden och bara väntat på att jag ska komma tillbaka. där har man alltid sina vänner kvar känns det som.
    tack allihop för att ni har låtit mig komma tillbaka. jag har saknat er.

    jag passade även på att bli faster till en liten linnea.

    det här är nog dom största händelserna, väldigt sammanfattade här, men inte i mitt minne.

    dock finns det ju självklart fler personer att tacka för ett fint år, men alla får så klart inte plats här.
    men några som det alltid finns plats för är så klart min familj.
    även om det alltid ska bråkas och tjaffsas så älskar jag er ändå.

    2009 har varit ett stort år, på alla vis.
    jag har haft stora drömmar och planer och allt kommer inte att slå in på en gång, men jag känner efter det här året att det inte spelar någon som helst roll. jag har människor omkring mig som jag älskar och jag gör så gott jag kan varje dag.
    och det räcker faktiskt.
    så för att göra sammanfattningen riktigt kort.
    2009 har gett mig lycka, kärlek, vänner, djur och kunskap.


    så nu är det dags för att ta 2010 med lika starka krafter som 2009.
    kanske kan det bli ännu bättre, men jag är nöjd om det blir lika bra.

    om inte så många dagar fyller jag 25. det känns inte så stort och jobbigt som folk säger att det ska göra. jag ser fortfarande fram emot mina födelsedagar som jag gjorde när jag var liten. kanske inte av samma anledningar som då, men med samma pirr i magen. nu är det inte paketerna som lockar mest(även om dom oxå är roliga) utan lyckan av att få samla alla man tycker om runt sig och bara ha roligt.

    det största det här året (som jag vet om nu iaf) är att när året är slut kommer jag att ha 3 diplom i min hand. tre papper som kommer att betyda så OTROLIGT mycket för mig. för jag har kämpat och kämpar fortfarande för dom. jag kommer att vara diplomerad hundinstruktör, diplomerad hundinstruktör med klickerinriktning och diplomerad rallylydnadsinstruktör. jag kommer för första gången att kunna jobba med hundar, en dröm som jag har haft en jag bara var en liten skit. det är inte mitt slutmål, men ett väldigt stort steg på väg. coh då mina vänner kan jag lova att det bjuds till fest..:)

    jag har egentligen inga större planer än så för detta året. jag kommer att fortsätta leva med dom löften jag lovade mig själv inför 2009 och hoppas på att 2010 kommer bli lika bra.

    nu är det bara en sak kvar att göra...

    jag önskar alla er ett gott 2010!!




    RSS 2.0